14 Dhjetor

Takimi me Jezusin

"Po, në rrugën e gjykimeve të tua, o Zot, ne të kemi pritur. Dëshira e shpirtit tonë i drejtohet emrit tënd dhe kujtimit tënd."Isaia 26:8

Imagjino habinë e barinjve kur një engjëll i Zotit u foli atyre, i shoqëruar nga një turmë e madhe të ftuarish qiellorë, të cilët e mbushën qiellin e natës me dritë dhe muzikë të botës tjetër. Imagjino kënaqësinë e tyre, ndërsa lanë fushat dhe delet e tyre, për të gjetur gjithçka që u kishte thënë engjëlli.

Megjithatë, përvoja që u ndryshoi jetën më shumë atë natë, ishte takimi ballë për ballë me Mesian. Kjo preku zemrat e tyre për të adhuruar. Engjëjt u thanë barinjve të përulur, se kush ishte ky fëmijë që ishte në një stallë të pisët, dhe zemrat e tyre të mbushura me shpresë i lejuan ata që ta njihnin Atë, dhe t'i jepnin Atij nderin dhe adhurimin që meritonte si Mbret.

Po kështu, kur takohesh me Jezusin dhe e sheh Atë për atë që Ai është, perceptimi i dashurisë dhe lavdisë së Tij, do ta mbushë zemrën me falënderim dhe do të bëjë të dëshirosh ta njohësh më mirë Atë.

Hap Praktik: Bëj një listë me himnet e tua të preferuara të Krishtlindjes ose me këngë adhurimi. Ndërsa kalon kohë duke dëgjuar, reflekto për dashurinë e jashtëzakonshme të Perëndisë për ty.


Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Abonohu me Email

>